Thursday, April 2, 2009

alahaii prebet sapu...

Khamis lepas (26/03/09), aku dan kawanku keluar jalan2..on da way balik tu kitorang naik kereta dengan seorang prebet tua ni..prebet ni setahu aku..kira orang lama la dalam buat perkhidmatan sebagai prebet KUIS..

on da way balik..pakcik tu tanya kitorang, "eh,korang ade dengar tak kes polis sal prebet dengan student kuis perempuan baru2 ni?" aku pon dengan pantas menjawab, "emm baru2 ni?takde la pulak..kenapa pakcik?kenapa dengan diorg tu?"

pakcik tu jawab, "pakcik tak tahu la apa yg terjadi antara diorang..yang pakcik tahu ni libatkan kes polis.." aku tanya lagi, "pakcik kenal ke prebet yang mana satu?"

pakcik itu pon cakap, "tak..pakcik pon tak tahu siapa..tu la..sekarang ni macam2 leh jadi..pakcik malu disebabkn kes ni..yela, pakcik ni pon prebet..terkena juga tempiasnya..pakcik lihat sejak kebelakangan ni banyak prebet2 baru..pakcik nak pesan la kat korang..next time naik prebet..terutama student perempuan...carilah prebet yang perempuan..xpon prebet yang da lama dengan KUIS ni..."

Aku pada mulanya nk tergelak dengar ayat pakcik ni yang last..seolah2 dia promote perkhidmatannya..tp bila fikir2 balik.. memang betul cakap pakcik tu..lagi2 pada pandangan aku, melayu sekarang ni da macam mat saleh..sex before khawin da hampir2 menjadi perkara biasa di malaysia..ulang suara..aku maksudkan MELAYU.. bukanla ISLAM..melayu tak smestinya islam,right? hehehe..so masing2 da besar..lu pikir la sendiri.. (bak kata nabil)=p

Aku teringat ustaz aku penah cakap Rasul-NYA pernah bersabda maksudnya:

"barangsiapa yg x malu..maka buatlah apa yang kamu suka"

hadis ni betul2 masuk dalam jiwa aku sejak tingkatan satu lagi..even ringkas..tp penuh pengertian..mungkin sebab berkat ilmu, hadis ni seolah2 dah tercatat di memori ku =) alhmdulilah wa syukur lillah..moga dapat pengajaran dan iktibar bersama..insyaALLAH

Kenyataan pakcik tu aku perkukuhkan lagi dengan artikel baru2 ni yg diambil dlm harian METRO 28/03/09.

DREBAR TEKSI SAPU CABUL,UGUT PERKOSA PELAJAR KOLEJ
BANGI: Seorang lelaki yang menjalankan perkhidmatan ‘teksi sapu’ haram didakwa mencabul seorang gadis belasan tahun yang menaiki keretanya. Malah, lelaki itu turut memaksa mangsa melihat rakaman aksi lucah dalam telefon bimbitnya. Dalam kejadian pada Rabu lalu di Bangi di sini, seorang gadis berusia 24 tahun juga PELAJAR SEBUAH KOLEJ SWASTA menjadi mangsa lelaki terbabit apabila dia mendakwa dicabul lelaki terbabit ketika dalam perjalanan ke kolejnya. Menurut sumber, ketika kejadian jam 8 malam, dia serta beberapa lagi penumpang lain menaiki kereta lelaki itu selepas di Stesen Komuter Bangi.“Ketika kejadian mangsa duduk di sebelah pemandu, risau sekiranya lewat untuk pulang ke kolej, dia merayu kepada suspek untuk menghantarnya pulang lebih awal.Bagaimanapun, suspek tidak mengendahkan permintaan gadis terbabit serta memberikan alasan kolejnya jauh dan perlu menghantar penumpang lain terlebih dulu, katanya. Selesai menghantar penumpang lain, suspek melencongkan keretanya ke kawasan sunyi sebelum mencabul dengan memegang kemaluan serta cuba mencium mangsa. Mangsa yang berang cuba untuk melawan, bagaimanapun terpaksa akur dengan kehendak lelaki terbabit apabila dia turut mengugut memperkosanya jika dia melawan.Mangsa dihantar pulang oleh suspek berkenaan, risau sekiranya kejadian terbabit berulang mangsa kemudian membuat laporan polis di Balai Polis Bangi berhubungkejadian.

(http://www.hmetro.com.my/Curre... ro/Saturday/Setempat/20090328101344/Article/index_html)

2 comments:

Sahrom Noor Farihah said...

As salam sis..akak nak tanya masih study di KUIS ke?sebab niat akak nak buat part time untuk hantar ambil student perempuan terutamanya untuk keluar(outing)...bak kata orang macam prebet sapu la kot.sis rasa2 boleh ke akak buat?macamana nak iklankan servis akak ni ye?jazakallah

Sahrom Noor Farihah said...

Ape2 boleh message akak ye dik 0173828214.
Akak berkhidmat pada hari sabtu ahad sahaja.